معاونت درمان

معاونت درمان

دانشگاه علوم پزشکی تهران

28 آذر 1403 چهارشنبه
  • تاریخ انتشار : 1401/08/14 - 00:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 207
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جلسه آموزشی اعتباربخشی با محوریت رهبری و مدیریت برگزار شد

تاکید دکتر قناعتی بر آینده نگری و استفاده از ظرفیت ها و فرصت ها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در جلسه آموزشی «اعتباربخشی با محوریت رهبری و مدیریت» با تاکید بر آینده نگری گفت: هر چیزی که نشود آن را متر کرد، نمی توان به درستی مدیریت کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، جلسه آموزشی اعتباربخشی محور رهبری و مدیریت با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، دکتر سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه، دکتر جواد ملبوبی، رئیس اداره نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت، روسا، مدیران و معاونان درمان بیمارستان ها و مدیران ارشد معاونت درمان، روز پنجشنبه، دوازدهم آبان 1401 در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.
دکتر قناعتی گفت: به دلیل شرایط کووید 19 در چند سال اخیر، ارزیابی ها به طور صحیح در بیمارستان ها اجرا نشد. در کتاب های مدیریتی نوشته شده است که هر چیزی که نشود آن را متر کرد، نمی توان به درستی مدیریت کرد. کسی که بی برنامه و بی اطلاع حرکت کند، عاقبت مشخصی در انتظارش نیست. ما در دنیایی زندگی میکنیم که باید آینده نگری داشته باشیم. کشور ما دارای ظرفیت ها و فرصت های مناسبی است و چالش ها می توانند منجر به پیشرفت شوند. یکی از شاخص هایی که در دنیای امروز تغییر کرده، این است که دنیا از لحاظ کیفیت به کمیت درحال حرکت است.
وی ادامه داد: ما باید حقیقت را همانگونه که هست به دیگران تفهیم کنیم. امام سجاد (ع) می فرمایند: خداوندا حقیقت را همانگونه که هست به ما نشان بده؛ این مطلب بسیار مهمی است. بخصوص در دنیای اجتماعی امروز، عمده ریشه بحران ما عدم دیده شدن حقیقت از همه سطوح است. یک فرد متعهد الهی ( امام خمینی رحمت اله علیه) با دستان خالی توانست مردم را جمع و در مقابل قوی ترین نیروی پلیس منطقه مقاومت کند و به پیروزی رسد؛ اما امروزه، دشمنان با احساساتی کردن مردم تظاهرات راه می اندازند و فکر می کنند به پیروزی خواهند رسید.
رئیس دانشگاه در ادامه گفت: اطلاعات و آمار باید به موقع باشند و عامل زمان باید مدنظر قرار گرفته شود. در مدیریت، شاخص های مختلفی از جمله نیروی انسانی، سرمایه و ... وجود دارد و مهمترین عامل در تمام دنیا فاکتور زمان است بنابراین همگی باید به این موضوع توجه کنیم.
دکتر ناطقی گفت: این جلسه به ضرورت ارزشیابی بیمارستان های دانشگاهی برمی­ گردد و خیلی از این آمارهایی که از بیمارستان­ ها به دست آمده باید خیلی بهتر باشد و حضور ریاست دانشگاه در این روز و در این جلسه به دلیل تاکید موکد به حوزه اعتباربخشی است که باید به آن توجه داشت.
وی به بحث ایمنی بیمارستان ­ها اشاره کرد و گفت: تامین ایمنی بیمارستان ها با توجه به قدمت طولانی مدت آن ها بسیار دشوار است؛ مثلا بعضی از قسمت های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) را به دلیل آثار باستانی بودن آن نمی­توان بازسازی کرد و تامین مبحث ایمنی این بیمارستان دشوار است، اما از نظر مدیریت و رهبری، تمامی بیمارستان های دانشگاه با توجه به توانمندی اساتید بیمارستان ها، مدیران و روسای بیمارستان­ ها، توجیه پذیر نیست.
وی به ضرورت ارزشیابی بیمارستان ها تاکید کرد و ادامه داد: سنجه ها و پرسش نامه هایی را تعریف کردیم تا از طریق آن از میزان رضایت بیماران آگاه شویم.
دکتر ناطقی میزان رضایتمندی کلی از بیمارستان های دانشگاه، میزان رضایتمندی برخورد پزشک معالج، مدت زمان ترخیص، کیفیت غذا و ... را بررسی کرد.
دکتر ملبوبی خاطرنشان کرد: یکی از محورهای عمده، حقوق گیرندگان خدمت علی الخصوص حقوق شهروندی است. از دیدگاه ما حفظ کرامت بیمار، حفظ حریم و حرمت بیمار و رعایت احترام به گیرنده خدمت یکی از مهمترین اصول در بیمارستان است. در گذشته یکی از شعار های معاونت درمان در زمینه حاکمیت بالینی در دوره های مختلف اعتباربخشی توجه به محوریت بیمار در بیمارستان، محوریت ایمنی و استقرار فرهنگ ایمنی بیمار در مراکز بود.
وی ادامه داد: توجه به خرد جمعی، توجه به مصوبات کمیته ها، توجه به اصلاح فرآیندها و ... از موارد مهمی است که باید بیمارستان ها مدنظر قرار دهند.
در ادامه جلسه چالش های بیمارستان های مختلف در مورد اعتباربخشی مطرح و بررسی شد.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت نظارت و اعتباربخشی
  • کد خبر : 238699
فائزه  فهیمی
تهیه کننده:

فائزه فهیمی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه